# Mjölk- och glutenfria saffransmuffins
DATUM: 2013-12-11 | TID: 17:09:00 | KATEGORI: Recept

 

Ingredienser
4 st ägg
2,5 dl socker (jag använde stevia strö)
2 paket saffran
2 tsk stött kardemumma
200 gram mandelmassa (kan bytas ut mot rivna morötter)
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
100 gram mjölkfritt smör eller margarin/smör
1 dl raps-eller majsolja
2,5 dl Alpro soya naturell eller kesella
2 dl majsmjöl
2 dl potatismjöl
1 dl maizena (alt. byt ovanstående mjölsorter mot 5 dl glutenfri mix)

 

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Sätt på en kastrull på medelhög värme. Häll i olja, saffran, kardemumma, salt och crème fraiche. Ta av kastrullen från plattan och vänd i smöret eller margarinet. Smöret ska ej smälta, bara mjukna för att de ska bli luftiga. Häll saffransmeten i äggsmeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och häll i smeten.
4. Riv mandelmassan och häll i smeten, rör om.
5. Häll upp smeten i extra fina muffinsformar. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 7 min. Värmen kan behövas ändras efter ugn.





Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?