# Glutenfri och mjölkfri tårta - Recept
DATUM: 2014-06-22 | TID: 00:34:46 | KATEGORI:
Recept
Citronkaksbotten:
50 g mjölkfritt smör/margarin
1 dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
Några droppar citronarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret med vattnet
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda sedan i smörvattnet, citronarom och rör ihop
Sist blandar du i mjölmixen och bakpulvret
Häll smeten i en smord och bröad form, grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 30 minuter
Vaniljgrädde:
2.5 dl Alpro Soya Airy and Creamy grädde
200 g Tofutti Sour Supreme
2 tsk vaniljpulver
3 msk florsocker
Vispa grädden fluffig. Tillsätt resten och vispa ihop. Bred över citronkakan och toppa med valfria bär.