# Morotskaka LCHF - Recept
DATUM: 2014-01-06 | TID: 19:58:00 | KATEGORI:
Recept LCHF
Ingredienser
4 ägg
1 dl stevia
75 gr smör
5 dl finrivna morötter
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 dl stevia
75 gr smör
5 dl finrivna morötter
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
Frosting
60 g mjukt smör
3 dl florsocker, sukrin melis
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
3 dl florsocker, sukrin melis
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret o ställ åt sidan.
Riv morötterna (jag använde 2 morötter) och mät upp 5 dl – inte packade dl, utan bara lätt fyllda.
Vispa äggen och sockret vitt o pösigt, tillsätt smöret och vispa.
Blanda de torra ingredienserna väl i en separat skål.
Tillsätt morötterna till äggen och rör väl, tillsätt de torra ingredienserna och rör allting till en jämn smet.
Stjälp upp smeten i en springform med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan blivit fast och inte längre kladdar.
Låt kakan svalna i rumstemperatur.
Smält smöret o ställ åt sidan.
Riv morötterna (jag använde 2 morötter) och mät upp 5 dl – inte packade dl, utan bara lätt fyllda.
Vispa äggen och sockret vitt o pösigt, tillsätt smöret och vispa.
Blanda de torra ingredienserna väl i en separat skål.
Tillsätt morötterna till äggen och rör väl, tillsätt de torra ingredienserna och rör allting till en jämn smet.
Stjälp upp smeten i en springform med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan blivit fast och inte längre kladdar.
Låt kakan svalna i rumstemperatur.
Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Bre frostingen över kakan när kakan svalnat helt. Servera rumstempererad.
♥ SKRIVET AV Marja - Baka Sockerfritt
Vilken härlig kaka! Länge sen jag gjorde morotskaka faktiskt.
♥ SKRIVET AV Maria Eriksson
Svar:
Visst är den? Gillar den riktigt mycket :)
♥ SKRIVET AV Maria Eriksson
Svar:
Så enkelt men ändå så gott. Har man citron i får man nog dock passa sig så den inte är så besk som den jag hade i sist var. :)